Stravične pretnje Hamasu: Napašćemo ih, rasturiti i demontirati

Izvor: B92, 12.Okt.2023, 16:43

Stravične pretnje Hamasu: Napašćemo ih, rasturiti i demontirati

Načelnik generalštaba odbrambenih snaga Izraela Herci Halevi izjavio je da te snage nisu uspele da spreče infiltraciju militanata Hamasa u južnom Izraelu.

To je dovelo do masovnih ubistava u subotu. Halevi je rekao da će taj neuspeh biti istražen.

U svojoj prvoj izjavi za javnost od početka rata između Izraela i palestinskih terorističkih grupa u Pojasu Gaze, Halevi je rekao da je IDF odgovoran za bezbednost zemlje i građana i da u subotu ujutru u oblasti oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pojasa Gaze nije uspeo da to obezbedi.

Halevi je rekao novinarima u južnom Izraelu da će biti istraženo kako je Hamas uspeo da izvede napad da bi se iz toga izvukle pouke, ali da je sada, kako je naveo, vreme za rat, objavio je "Tajms ov Izrael".

Načelnik je istakao da će Izrael učiniti sve što može da oslobodi taoce koje drže Hamas i druge grupe.

Halevi je rekao da se IDF bori protiv nemilosrdnih terorista koji su počinili, kako je naveo, nezamisliva nehumana dela.

"Jahja Sinvar, vladar Pojasa Gaze, odlučio se na ovaj užasan napad, pa su on i ceo sistem pod njim mrtvi ljudi. Napašćemo ih, rasturićemo ih, demontirati njihov sistem", naveo je Halevi.

On je rekao da IDF ubija veliki broj terorista, njihovih komandanata i uništava terorističku infrastrukturu i da Gaza više neće izgledati isto.

Sve o sukobu Izraela i Hamasa čitajte u našem blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.