NAPAŠĆEMO, RASTURITI I DEMONTIRATI Načelnik izraelskog Generalštaba žestoko izvređao Palestince i obećao JEDNU stvar (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 16:11

"NAPAŠĆEMO, RASTURITI I DEMONTIRATI" Načelnik izraelskog Generalštaba žestoko izvređao Palestince i obećao JEDNU stvar (VIDEO)

Halevi kaže da će doći vreme da se istraži kako je Hamas uspeo da izvede napad.

U svom prvom javnom obraćanju od početka rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, načelnik Generalštaba izraelske vojske (IDF), general-potpukovnik Herci Halevi, priznao je da su neuspesi izraelske strane omogućili infiltraciju Hamasa i masovna ubistva.

- IDF je odgovoran za bezbednost zemlje i njenih građana, a u subotu ujutru u oblasti oko pojasa Gaze, nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to rešili kako treba. Izvućićemo pouke, sprovešćemo istragu, ali sada je vreme za rat - kaže Halevi.

On takođe kaže da će Izrael učiniti sve što može da vrati taoce koje su uzeli Hamas i druge grupe.

- Klanica koju su sproveli ubilački teroristi Hamasa, ljudske životinje, nad našom decom, ženama i civilima, je životinjsko, nehumano. Izraelska vojska se bori protiv nemilosrdnih terorista koji su počinili nezamisliva dela. Jahja Sinvar, vladar Pojasa Gaze, naredio je ovaj užasan napad, pa su on i svi kojima naređuje mrtvi ljudi. Napašćemo ih, rasturićemo ih, demontirati njihov sistem - kaže on.

IDF Chief of Staff Herzi Halevi: The leaders of Hamas are dead men walking. It will take time, but Hamas is finished. pic.twitter.com/5UXdzjRGv8

— Pawan Durani (@PawanDurani) October 12, 2023

Halevi na pitanje o 200 Izraelaca i stranaca koje je Hamas zarobio i odveo u pojas Gaze, kaže da će učiniti sve da ih vrati kući.

- Ubijamo mnogo terorista, mnoge komandante, uništavamo terorističku infrastrukturu koja je omogućila ovaj užasan, brutalni zločin. Gaza neće izgledati isto - zaključuje Halevi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Načelnik Generalštaba Izraela priznao da vojska nije uspela da spreči napad Hamasa: „Gaza više neće izgledati isto“

Izvor: Danas, 12.Okt.2023

Načelnik Generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) general potpukovnik Herci Halevi potvrdio je danas propuste koji su omogućili ubacivanje Hamasa i masovna ubistva u subotu.

Nastavak na Danas...

Načelnik Generalštaba Izraela priznao propuste koji su omogućili napad Hamasa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2023

Načelnik Generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) general potpukovnik Herci Halevi potvrdio je u četvrtak, 12. oktobra, propuste koji su omogućili ubacivanje Hamasa i masovna ubistva u subotu. "IDF je odgovorna za bezbednost zemlje i njene građane i u subotu ujutru u području oko pojasa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.