Strava u Kopenhagenu: Ubili žirafu, pa pozvali decu da gledaju kako je lavovi proždiru

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strava u Kopenhagenu: Ubili žirafu, pa pozvali decu da gledaju kako je lavovi proždiru

Uprkos brojnim protestima, Zoološki vrt u Kopenhagenu je usmrtio zdravog mužjaka žirafe, po imenu Marius, a potom pozvao sve posetioce, uključujući i decu, da gledaju kako lavovi proždiru njegove ostatke. Ubijena žirafa Marius

Stenbik Bro, portparol zoološkog vrta u Danskoj, je rekao da je dozvoljeno da deca gledaju kako lavovi jedu ubijenu žirafu u naučne svrhe.

- Ponosan sam zato što mislim da smo na ovaj način dozvolili deci da saznaju nešto o anatomiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žirafe, što inače ne bi mogli da su gledali žirafu na fotografiji - rekao je on za AP.

Kako je saopštila uprava vrta, Marius, koji je bio star dve godinu, usmrćen je planski, na osnovu evropskog zakonodavstva o planiranom uzgajanju žirafa i drugih divljih životinja, koje propisuje dozvoljeni broj pripadnika određenih vrsta na jednom mestu.

Marius je bio genetski sličan sa ostalim žirafama, ali ipak inferioran po osobinama, pa je uprava odlučila da ga ubije.

Uprava je saopštila i da nisu mogli da prihvate ponude drugih zooloških vrtova, između ostalog iz Švedske i Velike Britanije, o preuzimanju popularnog Mariusa, jer je on pripadao podvrsti žirafa koja se ne može mešati sa podvrstama prisutnim u tim vrtovima.

Veliki broj Danaca je na socijalnim mrežama i u medijima izrazio oštro neslaganje sa tim činom, dok je jedan od direktora, nadležan za uklanjanje Mariusa, dobio i pretnje smrću, a lokalna udruženja za zaštitu životinja ne isključuju mogućnost poziva na bojkot kopenhaškog zoološkog vrta.

VIDEO > Ubijena žirafa za čiji život su se borili aktivisti i građani:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Horor: Uprava zoološkog vrta pozvala decu da vide kako lavovi proždiru žirafu, ubijenu zarad ovog “performansa”!

Izvor: Svet, 10.Feb.2014

Uprkos brojnim protestima, Zoološki vrt u Kopenhagenu je usmrtio zdravog mužjaka žirafe, po imenu Marius, a potom pozvao sve posetioce, uključujući i decu, da gledaju kako lavovi proždiru njegove ostatke. Stenbik Bro, portparol zoološkog vrta u Danskoj, je rekao da je dozvoljeno da deca gledaju...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.