Stradao u rušenju VOJNOG AVIONA: Ovo je PILOT MAJOR koji je jutros POGINUO kod Kovačice (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stradao u rušenju VOJNOG AVIONA: Ovo je PILOT MAJOR koji je jutros POGINUO kod Kovačice (FOTO)

Katapultirao se, ali uzalud

Pilot major Robert Kaloci (49) nastradao je jutros kada se vojni avion Vojske Srbije srušio jutros, nešto posle 9 časova, kod mesta Kovačica.

Pročitajte i:

Oba pilota su se katapultirala, ali je nažalost, Robert ubrzo preminuo, dok je drugi pilot u teškom stanju.

- U nesreći koja se danas dogodila u rejonu opštine Kovačica, prilikom redovnog trenažnog leta na školsko-borbenom avionu "Super galeb G-4", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poginuo je pilot major Robert Kaloci, a povređeni pilot major Aleksandar Matić u svesnom stanju je prevezen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji - navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva major Kaloci je obavljao dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra, bio je u braku i imao sina.

Nastradali Robert je, kako je navedeno na njegovom profilu na Fejsbuku završio akademiju u Mostaru, kao i da je živeo u Kovinu. Takođe je navedeno da je bio oženjen, a sudeći po fotografijama, insteresovao se za ribolov.

Telegrame saučešća porodici stradalog pilota uputili su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.