Stižu ruski helikopteri za gašenje požara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu ruski helikopteri za gašenje požara

BEOGRAD -

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić najavio je da će sutra biti završen operativni plan za preventivno angažovanje, u slučaju požara, ruskih letilica u Srbiji i da se planira da prvo stigne helikopter "kamov".

"Ideja je da u narednih desetak dana napravimo kontakt sa ministarstvom Ruske Federacije za vanredne situacije, kako bi došao helikopter tipa 'kamov', nosivoti od pet do sedam tona vode", rekao je Tanjugu Marić.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izrazio očekivanje da će Sektor MUP-a za vanredne situacije sutra dobiti detaljniju vremensku prognozu za period juli-avgust, "sa požarnim opterećenjem za pojedine delove Republike".

Marić je dodao i da ćemo za eventualno angažovanje avijacije ruskog ministarstva za vanredne situacije "morati da sačekamo formiranje vlade, jer je to skopčano sa malo većim troškovima".

"U svakom slučaju, od sutra ćemo imati operativni plan angažovanja ruskih letilica", rekao je ona.

Marić je dodao da za gašenje požara iz vazduha MUP ima jedan a vojska dva helikoptera, kao i da u tu svrhu može da se koristi "jedan broj aviona poljoprivredne avijacije".

Ruske letilice za gašenje požara i prethodnih godina su zajedno sa srpskim gasile požare u našoj zemlji a bile su smeštene na niškom aerodromu, u sklopu priprema za formiranje srpsko-ruskog humanitarnog centra.

Taj centar, namenjen za brzo reagovanje u slučaju požara, poplava i zemljotresa, 25. aprila ove godine je zvanično počeo sa radom potpisivanjem međuvladinog sporazuma.

Srpsko-ruski humanitarni centar smešten je neposredno uz niški aerodrom koji je prema proceni stručnjaka odlična lokacija za brzo reagovanje u slučaju požara bilo gde u regionu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požare u Srbiji gasiće i ruski "kamov"

Izvor: Mondo, 03.Jul.2012

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić najavio je da će sutra biti završen operativni plan za preventivno angažovanje, u slučaju požara, ruskih letilica u Srbiji i da se planira da prvo stigne helikopter "kamov".

Nastavak na Mondo...

Ruski helikopter "kamov" za gašenje požara

Izvor: Blic, 04.Jul.2012, 00:30

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić najavio je da će sutra biti završen operativni plan za preventivno angažovanje, u slučaju požara, ruskih letilica u Srbiji i da se planira da prvo stigne helikopter "kamov"...- Ideja je da u narednih desetak dana napravimo kontakt sa ministarstvom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.