Stižu nove superćelije, grad i oluje: Teška prognoza za Balkansko poluostrvo

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 17:41

Stižu nove superćelije, grad i oluje: Teška prognoza za Balkansko poluostrvo

Slovenački meteorolog Marko Korošec najavio je da bi izuzetno jaki vetrovi mogli uzrokovati lomove i veliku štetu na drveću u parkovima.

On ističe da sledi teška prognoza za centralnu Evropu i Balkansko poluostrvo sa ekstremnim uslovima za snažan grad, razorne vetrove i tornada u ponedeljak i utorak.

Poznati slovenački meteorolog Marko Korošec, objavio je jedno od najozbiljnijih upozorenja vezano uz nevreme koje nas očekuje u iduća tri dana.

"Poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva dana pokazala su vanredan vremenski obrazac u centralnoj Evropi. Brojne teške vremenske nepogode sa tornadima, snažnim gradom, iznenadnim poplavama i jakim vetrovima razorile su alpsko područje, severnu Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i centralni Balkan. Značajnije nepogode, uključujući snažan grad, predviđaju se od ponedeljka do srede, jer još jedan snažan i dubok frontalni talas ulazi u pregrejanu zemlju", izjavio je Korošec, prenosi Večernji list.

Kako navodi, od ponedeljka do srede u centralnoj Evropi sa alpskim područjima, Italiji, severnom i centralnom delu Balkanskog poluotoka očekuje se višednevna oštra vremenska nepogoda.

"Očekuju se jake grmljavinske oluje, uključujući superćelije sa snažnim gradom, tornado, bujične poplave i razorni vetrovi", upozorava Severe Weather koji unutar svog upozorenja posebno apeluje da se pažljivo prate područja uz jadransku obalu, gde su mnogi na odmoru i kampuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Upozorenje poznatog meteorologa: Stižu nove superćelije

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2023, 00:08

LJUBLJANA - Slovenački meteorolog Marko Korošec najavio je da bi izuzetno jaki vjetrovi mogli uzrokovati lomove i veliku štetu na drveću u parkovima. On ističe da slijedi teška prognoza za centralnu Evropu i Balkansko poluostrvo sa ekstremnim uslovima za snažan grad, razorne vjetrove i ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.