Stižu donacije iz SAD: Naoružava se najslabija vojska na Balkanu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu donacije iz SAD: Naoružava se najslabija vojska na Balkanu!

SAD donira i 8 miliona dolara za poseban sektor bezbednosti!

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke potpisali su ugovor o nabavci lakooklopnih patrolnih vozila američke firme "Oskosa"

Posao je vredan 36,1 milion dolara za 67 vozila, a vozila će stići 2020.

- To je prva takva nabavka u poslednjih 40 godina. Dve pešadijske čete će biti opremljene najmodernijim sredstvima koje će omogućiti ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo zaštitu, već mobilnost i kretanje naših jedinica - kazao je Bošković.

On je saopštio i da su sa SAD dogovorili donaciju vrednu osam miliona evra za sajber bezbednost koji je veoma važan "s obzirom na sve veću pretnju nekonvencionalnim sredstvima kojima je Crna Gora izložena".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.