Stiže zahlađenje:U nedelju i ponedeljak sibirskih -22

Izvor: Press, 13.Jan.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže zahlađenje:U nedelju i ponedeljak sibirskih -22

Iako su prethodnih dana bile prolećne temperature, nemojte se previše opuštati jer sledi pravi temperaturni šok.
Foto:Kurir.rs
Danas temperatura neće preći 10 podeok, a u nedelju je najavljen subjektivni osećaj od čak -18! Za dva stepena hladnije biće i u ponedeljak u Beogradu.

Prognoza za Užice, Foto: Printscreen Weather2Umbrella
 
Debeli minus i u zapadnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbiji - u Užicu je najavljen subjektivni osećaj za nedelju i ponedeljak čak -22 stepena!
Slična temeperatura očekuje se i u Novom Sadu, odnosno -19. Ovako niske temperature su uglavnom zbog jakog vetra koji je najavljen u čitavoj Srbiji.
Sneg i smrzavanje na -22 mogu da očekuju u nedelju i Nišlije.
Postepeno hladnije do jakog mraza
Kada je reč o izgledima vremena za narednih sedam dana, do 20. januara, RHMZ prognozira da će u četvrtak biti pretežno sunčano, posle podne naoblačenje, prvo na zapadu i jugozapadu, a u toku noći kiša.
U petak se očekuje oblačno vreme sa kišom, na višim planinama sa snegom, u toku noći ka suboti, uz pad temperature, sneg i u nižim predelima.
U subotu će biti oblačno i hladnije, mestimično sa snegom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima uz stvaranje snežnog pokrivača.U nedelju se očekuje postepeni prestanak padavina, zatim, suvo i veoma hladno vreme, ujutru sa umerenim i jakim mrazem i maksimalnom temperaturom u većini mesta ispod nule.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.