Stiže sneg u Beograd, evo i kada

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 12:06

Stiže sneg u Beograd, evo i kada

U Srbiju je danas stiglo prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima, prvo na severu Srbije, a zatim ide ka jugu i jugoistoku zemlje.

Najniža temperatura biće od nula na jugu do 10 na severu Srbije, a najviša od 10 do 16. Temperature ostaju iznad proseka, a sneg je moguć samo na visokim planinama iznad 1.600 mnv.

U petak ć biti suvo, sa sunčanim periodima i toplije od proseka. U subotu takođe toplo, uz naoblačenje sa mogućom kišom krajem dana i uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umeren do pojačan jugoistočni vetar u Pomoravlju i Podunavlju.

U nedelju oblačno, sa kišom i padom temperature tokom dana. U ponedeljak zahlađenje sa snegom.

Poznati norveški meteoservis Yr.no objavio je kako će sneg stići i u niže predele u Srbiji.

Prema njihovoj prognozi, drugog dana Božića zabeleće se i Beograd, ali predviđaju da će sneg padati i 9. januara.

Inače, meteorolog Ivan Ristić je ranije istakao da u Evropu stiže arktički talas koji je krenuo iz Rusije.

"U subotu će hladan arktički vazduh iz Rusije i severoistoka Evrope krenuti prvo u Poljsku, pa u Nemačku. I u nedelju ujutru će biti kod bečkih vrata. Bečka vrata su važna zato što je tu ulazi taj hladan vazduh prema nama. I njemu će biti potreban jedan dan da stigne do nas", rekao je Ristić. Dodao je:

"Dakle, u ponedeljak ujutru stiže taj hladan vazduh koji je poreklom iz Rusije, stiže do nas, donosi zahlađenje i sneg. Tako da u ponedeljak se očekuje tokom dana pad temperature. Znači, na primer, u nedelju će biti možda 10 do 15 stepeni, a u ponedeljak će temperatura pasti vrlo brzo na nula stepeni i doći će do formiranja snežnog pokrivača. Dakle, od ponedeljka kreće ta zimska, prva zimska nedelja, a u utorak, sredu i četvrtak imaćemo i ledene dane s niskom temperaturom. Maksimalno će biti oko 0 ili možda malo ispod nula stepeni i počinje prava zima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.