Stiže nam i prvi 5G televizor 8K rezolucije

Izvor: Mondo, 05.Maj.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže nam i prvi 5G televizor 8K rezolucije

Pomalo iznenađujuća vest - nakon telefona i mobilnih računara kineska kompanija pokreće i proizvodnju televizora.

Foto: MONDO/Tamara Sekulović

Kineski tehnološki div Huawei će još ove godine predstaviti prvi 5G televizor na svetu, naveli su za časopis Nikkei Asian Review izvori upoznati s tim planom.

Huawei do sad nije izdao nikakvu službenu objavu, objavila je agencija Tanjug.

Pročitajte i ovo: Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se priprema za uvođenje 5G mreže

Navodi se da će TV imati 5G modul i ekran rezolucije 8K, što će omogućiti korisnicima preuzimanje velikog sadržaja ultra velikom brzinom i gledanje sa 16 puta više piksela od trenutnih ekrana s 1.080 piksela ultra visoke rezolucije (UHD).

U poređenju s tradicionalnim TV-ima spojenim na kablovsku kutiju tj. mrežu ili optičko vlakno, 5G TV će moći direktno prenositi udaljeni sadržaj putem ugrađenog 5G modema. Očekuje se da će prvi Huawei 5G 8K TV imati i posebne mogućnosti povezivanja i lakog deljenja sadržaja sa Huawei telefonima, tabletima i računarima, ali za sada nema podataka o tome gde bi sve mogli da se pojave u prodaji ti televizori.

Huawei za sada proizvodi telekomunikacionu opremu, telefone, tablete, laptop računare i TV uređaji će biti prva velika kategorija novih uređaja u Huawei portfoliju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi 5G televizor na svetu stiže do kraja godine?

Izvor: B92, 06.Maj.2019, 01:23

Kineski tehnološki div Huawei će još ove godine predstaviti prvi 5G televizor na svetu, naveli su za časopis Nikkei Asian Review izvori upoznati s tim planom...Huawei, međutim, do sada nije izdao nikakvu službenu objavu o tome...Navodi se da će televizor imati 5G modul i ekran rezolucije 8K, to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.