Stigla prva pretnja, i jeziva je; Proći ćeš kao on VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 12:02

Stigla prva pretnja, i jeziva je; "Proći ćeš kao on" VIDEO

Stigle prve pretnje udovici Alekseja Navaljnog, Juliji, od zvaničnog Kremlja.

Iako su glavni ruski mediji izbegavali da izgovaraju ime njenog supruga Alekseja Navaljnog, koji je misteriozno umro u dalekom i surovom zatvoru u Sibiru, nakon njegove smrti to se promenilo pa Navaljni više nije “onaj građanin”.

Ali, samo što je njegova udovica Julija Navaljna pre nekoliko dana u video-poruci rekla da će "nastaviti delo" svog pokojnog supruga, i ona je došla je na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << metu Putinovih propagandista.

A način na koji ti propagandisti govore o udovici ruskog opozicionog vođe ostavlja utisak da su u Kremlju besni jer se Julija Navaljna usudila da najavi da će stati na mesto svog supruga i povesti pokret otpora Putinu, prenose mediji.

Tako je Vladimir Solovjov, jedan od najpoznatijih ruskih režimskih novinara, napao Navaljnog u jednom od svojih monologa. Tvrdeći da je smrt Navaljnog povezana sa zapadnim bezbednosnim službama i njegovim advokatima, rekao je: "Sve je jasno u vezi sa smrću ovog berlinskog pacijenta na dan otvaranja Minhenske konferencije, dva dana nakon što su ga njegovi advokati posetili u kaznenoj koloniji".

Solovjov se zapitao treba li Navaljnom uopšte omogućiti mesto za sahranu, neutemeljeno ga optužujući da je "terorista".

Monolog Putinovog propagandista postao je još mahnitiji kad se vratio na temu Navaljne, preneo je hrvatski portal Indeks.

Naime, voditelj državne televizije, kog je Kremlj svojevremeno odlikovao, upozorio je da će udovica Navaljnog trpeti isti ekstremni progon kao i njen pokojni suprug. "Ista sudbina čeka Navaljnu! Ako dođe u Rusiju, otići će u zatvor", uzviknuo je Solovjov.

Solovjov je podsetio na rusku tradiciju da se ne govori ružno o pokojnicima, ali je zatim odmah oklevetao Navaljnog nazvavši ga "nacistom" i tvorcem "totalitarnog kulta" koji šalje donacije ukrajinskim oružanim snagama.

Tvrdio je da će sledbenici Navaljnog njegovu udovicu "poslati nazad u Rusiju kako bi mogla biti zatvorena". "Već je rekla i učinila dovoljno da završi u zatvoru", dodao je.

Kao i obično, i drugi propagandisti pridružili su se napadima na Navaljnog, što i nije iznenađujuće s obzirom na to da čelnici TV mreže redovno održavaju sastanke s najvišim zvaničnicima Kremlja, koji odlučuju kako da napadnu trenutno najvažnije mete među protivnicima Kremlja.

Tako je drugi poznati ruski novinar rekao: "Činjenica je da se Julija Navaljna odmah oglasila, u roku od nekoliko sekundi, pojavila se na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji i počela govoriti s prekrasnim manikirom", rekao je on, navodeći da ona nikada nije volela svog supruga.

Čelnica Raša tudeja Margarita Simonjan napravila je isto – lažno je optužila Navaljnu da se smeši i uživa u svetlima reflektora, neutemeljeno tvrdeći da nikad nije istinski volela svog muža.

U istom dahu Simonjanova je nahvalila Putina, koji "radi naporno kao rob na galiji" i pozvala sve da mu zahvale, taman uoči "predsedničkih izbora" sledećeg meseca, na kojima nema nijednog pravog protivkandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.