Stigao prvi avion pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata FOTO

Izvor: B92, 29.Mar.2020, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao prvi avion pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata FOTO

Avion sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa, koju su kao prvi deo pomoći poslali Ujedinjeni Arapski Emirati, sleteo je u Beograd.

Avion je na beogradski aerodrom selteo oko jedan sat posle ponoći.

Kako prenosi RTS, u prvom delu donacije UAE je 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera, ukupno 10 tona pomoći.

U drugom delu donacije, UAE poslaće Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << respiratore. Avion su na aerodromu dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija, drugi srpski zvaničnici i diplomata iz UAE. "U ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, imam čast da prenesem njegovu zahvalnost i zahvalnost svih građana šeiku Bin Zajedu i građanima UEA. Malo je zemalja na svetu koje nisu zatražile pomoć od UAE, a još je manje zemalja na svetu koje su dobile ovako veliku, ovako potrebnu, velikodušnu pomoć kao što je dobila Srbija", istakao je Vulin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.