Stigao prvi avion pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata FOTO

Avion sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa, koju su kao prvi deo pomoći poslali Ujedinjeni Arapski Emirati, sleteo je u Beograd.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2020.

08:26

Stigao prvi avion pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata FOTO
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr

Avion je na beogradski aerodrom selteo oko jedan sat posle ponoći.

Kako prenosi RTS, u prvom delu donacije UAE je 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera, ukupno 10 tona pomoći.

U drugom delu donacije, UAE poslaće Srbiji respiratore. Avion su na aerodromu dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija, drugi srpski zvaničnici i diplomata iz UAE. "U ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, imam čast da prenesem njegovu zahvalnost i zahvalnost svih građana šeiku Bin Zajedu i građanima UEA. Malo je zemalja na svetu koje nisu zatražile pomoć od UAE, a još je manje zemalja na svetu koje su dobile ovako veliku, ovako potrebnu, velikodušnu pomoć kao što je dobila Srbija", istakao je Vulin.
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: