Stigao NOVI ŠAMAR MILU: Poglavari pravoslavnih crkava poslali OŠTRU PORUKU povodom SRAMNOG ZAKONA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao NOVI ŠAMAR MILU: Poglavari pravoslavnih crkava poslali OŠTRU PORUKU povodom SRAMNOG ZAKONA (FOTO/VIDEO)

Ovom skupu je, pored ostalih, prisustvovao i patrijarh srpski Irinej.

Učesnici međupravoslavnog sastanka u Amanu podržali su kanonske crkve u Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, navodi se u saopštenju koje je usvojeno na kraju susreta.

- Što se tiče Severne Makedonije, delegacije su saopštile da ovo pitanje treba da se reši putem dijaloga, u okviru Srpske pravoslavne crkve i uz svepravoslavnu podršku - navodi se u dokumentu.

Спільне фото учасників >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << наради Предстоятелів і представників Помісних Православних Церков у Аммані.

A post shared by єпископ Віктор (Коцаба) (@victor_kotsaba) on Feb 26, 2020 at 2:41am PST

Oni smatraju da vlasti Crne Gore treba da poštuju pravo srpske crkve na imovinu.

- Što se tiče Crne Gore, delegacije koje su učestvovale na sastanku su pozvale nadležne organe vlasti da poštuju i podrže osnovno pravo vlasništva nad imovinom, uključujući imovinu crkve - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ovom skupu su prisustvovali četiri poglavara od 15 pomesnih Crkve. Osim jerusalimskog patrijarha Teofila koji je inicirao sastanak, na njemu su učestvovali i moskovski patrijarh Kiril, srpski patrijarh Irinej i mitropolit Češke i Slovačke Rostislav. Poljska i Rumunska pravoslavna su poslale u Aman delegacije arhijereja. Skupu prisustvuje i mitropolit Kijevski Onufrije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.