Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović o otmici dečaka: Sve vreme nas je bilo strah da se otmičari ne uplaše

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je danas da pogrešno pojavljivanje informacija u javnosti o policijskim akcijama koje su u toku može da dovede do posledica, kao i da je takva opasnost postojala u slučaju otmice maloletnog Petra Mitrovića, iz Stare Pazove.

Stefanovića i funkcionere policije, koji su učestvovali u rešavanju ovog slučaja, primila je premijerka Ana Brnabić kako bi im "zahvalila na posvećenosti poslu zahvaljujući kojoj se osećamo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sigurno i bezbedno u Srbiji".

"Sve vreme nas je bilo strah da se otmičari ne uplaše kako će biti pronađeni i ne daj Bože počine i teže krivično delo i ubiju malog Petra", rekao je Stefanović, na prijemu u Vladi Srbije.

On je rekao da je operacije bila složena, brzo okončana i finalni deo izveden kada je postojao najmanji rizik da se otetom detetu nešto desi, a najveći izgled na uspeh.

Prema njegovim rečima, policija postiže veoma dobre rezultate, pogotovo u borbi protiv organizovanog kriminala.

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Dejan Kovačević je rekao da su video snimci sa privatnih objekata puno pomogli u identifikovanju kola koja bi mogla pripadati otmičarima, ali i jako zasmetalo pojavljivanje "na internetu" informacija da policija kreće u akciju ili prevremenih da su otmičari pronađeni.

Prema njegovim rečima, takve informacije otmičare mogu da navedu da ubiju otetog, sklone telo i oslobode se dokaza.

Kovačević je rekao i da je porodica dečaka pokazala ogromno poverenje u  policiju.

Brnabić je pozvala medije i čitavo društvo da promovišu prave heroje, kao što su policajci koji su rešili slučaj otmice, ili uspešni đaci i sportisti.

"Za mene nema većih heroja od vas. Već je i samo ovaj slučaj dovaljan kao potvrda da se isplatilo ulaganje u policiju", rekla je Brnabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Policija je završila važan deo posla u istrazi otmice. Na redu tužilaštvo"

Izvor: B92, 31.Okt.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija završila važan deo posla u istrazi otmice 13-ogodišnjeg dečaka iz Stare Pazove..Rekao je da je sada dalji postupak na tužilaštvu..."Policija je završila važan deo posla, vezan za uviđaj i prikupljanje svih relevantnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.