Izvor: RTS, 24.Feb.2021, 09:53

Stefanović na sajmu naoružanja u UAE, sa Bin Zajedom o novim projektima

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se na sajmu naoružanja "IDEX 2021" sa šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, krunskim princem i zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Ministar Stefanović preneo je Bin Zajedu poziv predsednika Aleksandra Vučića poziv da poseti Srbiju, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Stefanović je zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji, pogotovo u projektima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su vezani za vojnu industriju i Ministarstvo odbrane, i izrazio očekivanja da će dva ministarstva u direktnoj saradnji imati još intenzivniju saradnju u narednom periodu.
Šeik Mohamed bin Zajed istakao je da Ujedinjeni Arapski Emirati nastavljaju blisku saradnju sa Srbijom i da će do sada postignuti sporazumi biti unapređivani u budućnosti.
Istakao je da podržava napore Vučića za očuvanje stabilnosti i sveobuhvatnog mira u regionu i povećanje standarda građana.
Na sastanku je naglašeno da su obe države posvećene vakcinaciji svog stanovništva i borbi protiv kovida 19.
Sagovornici su sagasili u očekivanjima da će takva zaštita stanovništva dovesti do rasta ekonomije koji treba da obezbedi stabilnost i dugoročni razvoj obe države.
Posle sastanka, ministar Stefanović i šeik Mohamed bin Zajed obišli su štand JP "Jugoimport-SDPR" na kojem su izloženi proizvodi srpske odbrambene industrije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Proširenje vojne saradnje sa UAE

Izvor: N1 televizija, 24.Feb.2021

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, krunskim princem i zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata i zahvalio se na dosadašnjoj uspešnoj saradnji u projektima koji su vezani za vojnu industriju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.