Stefanović (SSP): Radnicima Leonija bez objašnjenja smanjene ionako niske plate

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović (SSP): Radnicima Leonija bez objašnjenja smanjene ionako niske plate

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da su radnicima "Leonija" poslodavci u junu isplatili plate niže za 5.000 do 10.000 dinara, te da je to zločin prema zaposlenima, naročito zbog toga što je država subvencionisala tu fabriku sa po 10.000 evra po radnom mestu."Radnicima Leonija poslodavci su umesto 39.000 dinara za mesec jun isplatili plate izmedju 31.000 i 35.000 dinara. Ionako nehumano niske plate koje su nedostojne čoveka, smanjene su bez bilo kakvog objašnjenja", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.Ovakav odnos prema radnicima je nedopustiv, posebno zato što je država "Leoniju" plaćala subvencije od 10.000 evra po radnom mestu, naveo je Stefanović.On je ocenio i da država mora da prekine da subvencioniše otvaranje fabrika u kojima je plata manja od 350 evra."Stranka slobode i pravde daje punu podršku radnicima koji traže da im se isplate pune plate i zahteva od poslodavca da prestane da tretira radnike kao moderne robove", zaključio je Stefanović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

B. Stefanović kritikuje smanjenje plata u Leoniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2019

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović tvrdi da su radnicima "Leonija" poslodavci u junu isplatili plate niže za 5.000 do 10.000 dinara, kritikujući takav odnos prema radnicima...Stefanović je u saopštenju naveo da je takav postupak loš, posebno imajući u vidu da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.