Stefanović: Premijer prošao poligraf; Tužilaštvo pokreće krivični postupak

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Premijer prošao poligraf; Tužilaštvo pokreće krivični postupak

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu Kurir.

"Detektor laži je potvrdio da premijer Srbije Aleksandar Vučić ne poznaje bivšeg direktora Kurira, da se nikada nije sreo s njim i da nikada mu nije nudio bilo šta da bi bilo koga lažno optužio", izjavio je danas Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Stefanović je naveo da će policija sprovesti detaljnu i brzu istragu, koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje. "Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Aleksandra Kornica, da ga saslušamo i nakon podnošenja izveštaja očekujem da će se tuzilastvo izjasniti o nasem radu i kvalifikaciji dela", podvukao je Stefanović.

On je precizirao da se premijer dobrovoljno podvrgao detektoru laži, kako bi odgovorio na optužbe koje su danas iznete u dnevnom listu Kurir, a koje ga terete da je sa svojim bratom Andrejem Vučićem i urednikom Informera Draganom Vučićevićem i direktorom tog lista Damirom Dragićem pokušao da nagovori bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Tužilaštvo: Krivični postupak zbog destabilizacije zemlje

Srpsko Tužilaštvo poručilo je večeras da će,  u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je večeras Tanjugu da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti na račun premijera Aleksandra Vučića, kao i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je podneo Aleksandar Kornic.

"Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno u saradnji sa drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", naglasila je Dolovac.

List "Kurir" je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre 20- tak dana tražio od Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.