Stefanović: Premijer prošao detektor laži

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Premijer prošao detektor laži

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu Kurir.

"Detektor laži je potvrdio da premijer Srbije Aleksandar Vučić ne poznaje bivšeg direktora Kurira, da se nikada nije sreo s njim i da nikada mu nije nudio bilo šta da bi bilo koga lažno optužio", izjavio je danas Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Stefanović je izjavio da će policija sprovesti detaljnu i brzu istragu, koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje.

"Policija će tokom dana pokusati da dođe i do Aleksandra Kornica, da ga saslusamo i nakon podnosenja izvestaja očekujem da će se tuzilastvo izjasniti o nasem radu i kvalifikaciji dela", podvukao je Stefanović.

Stefanović je potvrdio hapšenje pripadnika barske kriminalne grupe, koji je u 24 sata zatečen u osam navrata na prilazu porodičnom domu Vučića.

On je precizirao da se premijer dobrovoljno podvrgao detektoru laži, kako bi odgovorio na optužbe koje su danas iznete u dnevnom listu Kurir, a koje ga terete da je sa svojim bratom Andrejem Vučićem i urednikom Informera Draganom Vučićevićem i direktorom tog lista Damirom Dragićem pokušao da nagovori bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

"Vučić je odgovarao na pitanja da li je ikada sreo Aleksandra Kornica, koji se s njim u tekstu navodno sastao u nekom podrumu, da li mu je ikada nudio novac, stranačku funkciju ili bilo šta drugo da bi lažno optužio nekoga. Na sva ta pitanja odgovorio je sa ''ne'' i detektor laži pokazao je da premijer govori istinu", rekao je Stefanović.

Rekao je i da će policija pokazati da je Srbija pravna drzava, da njom neće vladati kriminalci i da će sprečiti destabilizaciju zemlje.

Sprovesćemo brzu i detaljnu istragu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će policija sprovesti detaljnu i brzu istragu, koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje.

"Policija će tokom dana pokusati da dođe i do Aleksandra Kornica, da ga saslusamo i nakon podnosenja izvestaja očekujem da će se tužilaštvo izjasniti o nasem radu i kvalifikaciji dela", podvukao je Stefanović.

Rekao je i da će policija pokazati da je Srbija pravna drzava, da njom neće vladati kriminalci i da će sprečiti destabilizaciju zemlje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ PROŠAO POLIGRAF Stefanović: Premijer nikada nije sreo bivšeg direktora Kurira

Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2015

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je završeno poligrafsko saslušanje predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, i da je on prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu Kurir.Nebojša Stefanović je, na konferenciji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.