Izvor: RTS, 08.Jul.2020, 23:38

Stefanović: Policajci reagovali tek kada su im životi bili ugroženi

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija uspela da uspostavi kontrolu, ali da su desetorica pripadnika MUP-a večeras povređena, od kojih su jednom polomljene obe noge.
Nebojša Stefanović se obratio javnosti povodom nereda na demonstracijama u Beogradu i drugim gradovima i ocenio da se večeras videlo "ogoljeno nasilje", pokušaj da se mimo volje naroda, bez izbora i van demokratski uređene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << procedure preuzme vlast.

Kaže da su svi mogli da vide da je policiija bila mirna i da nisu reagovali kada su ih gađali bakljama, teškim kamenicama i ciglama. Reagovali su tek kada im je život bio ugrožen, rekao je ministar.
Naveo je da je policija uspela da uspostavi kontrolu i da će tokom noći na ulicama biti snažne patrole. Uvek će država bii jača od nasilja, poručio je Stefanović.
Kaže da je protest nezakonit i da ga niko nije ni tražio niti prijavio.
"Tim ljudima je očigledno trebala provokacija, sukob sa policijom, koja je samo štitila narodnu imovinu, da bi pokušali da dođu na vlast", smatra ministar. 
Stefanović je rekao da policija nije bacila suzavac ispred Skupštine Srbije, već da je suzavac došao iz mase demonstranata.
"Mnoge kamere su zabeležile suzavac koji su demonstranti bacali na policiju skoro 30 minuta ispred Doma Narodne skupštine. Policija je u tom trenutku imala naređenje, ali nije koristila suzavac", istakao je ministar.
"Policajcu polomljene obe noge"Rekao je da je policija trpeljiva i da se reaguje samo kada moraju da se odbrane životi.
Stefanović je naveo da je 10 policajaca večeras povređeno, od kojih jedan teško.
Njemu su obe noge prelomljene, pošto su ga, kako je naveo ministar, gurali niz stepenice.
"Znate kad se neko gura da takav način sa stepeništa šta sve može da mu se dogodi, kakav monstrum morate da budete da želite nekome da uzmete život zato što čuva imovinu zemlje", istakao je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti, deset policajaca povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je večeras da je deset policajaca povređeno u večerašnjim demonstracijama, a jedan, istakao je, ima prelom obe noge, jer su ga demonstranti gurnuli niz stepenište...Stefanović je na vanrednoj konferenciji za štampu rekao da je cilj nasilja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.