Stefanović: Pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti, deset policajaca povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 23:43

Stefanović: Pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti, deset policajaca povređeno

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je večeras da je deset policajaca povređeno u večerašnjim demonstracijama, a jedan, istakao je, ima prelom obe noge, jer su ga demonstranti gurnuli niz stepenište.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za štampu rekao da je cilj nasilja na protestima pokušaj da se mimo volje građana dođe na vlast.

Stefanović je, na vanrednoj konferenciji za štampu rekao da smo suočeni sa situacijom u kojoj neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasiljem, fizičkim obračunom želi nasilno da preuzme vlast, bez učešća na izborima, i uređene demokratske procedure.

"Mogli ste da vidite da na različite načine spinuju u predstavljanju šta je istina. Uveren sam da su građani Srbije, danas kroz postupke ljudi koji su došli ispred Skupštine, mogli da vide potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije, koja je bila potpuno povučena, trpela gađanje bakljama, kamenicama, velikim po dva i tri kilograma", objasnio je on.

Stefanović je kazao da su policajci, koji su nečija braća, sinovi i očevi, pola sata bili zasuti kamenicama, i izloženi pokušaju linča.

"Nema suštinskog objašnjenja za to, osim nasiljem da neko dođe na vlast, mimo volje naroda", ponovio je on.

Stefanović je kazao da su policajci i pored svega bili uzdržani i da su krenuli u intervenciju tek kada su njihovi životi bili u opasnosti, kada su pokušali da ih tuku zaštitnim ogradama, pa čak i lopatama.

Imamo video snimke svega onog što je bacano na policiju, ukazao je on dodajući da je u Novom Sadu jedno lice bacalo i Molotovljev koktel, i da je on priveden.

Stefanović je rekao da su pozivali ceo dan na nasilje razni ljudi.

Dodao je da je ovaj protest bio nezakonit, jer ga niko nije prijavio.

"Epidemiološke mere nisu poštovali unazad nekoliko meseci. To pokazuje da se nije radilo o koroni, niti merama vezanim za virus, već samo o čistom nasilju. Čekali su, a kada nisu postigli efekat provokacijom policije, oni su krenuli u napad", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.