Stefanovic: Novim zakonom do poboljšanja položaja policijaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanovic: Novim zakonom do poboljšanja položaja policijaca

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je u Boru razgovarao sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u tom gradu najavljujući da bi novi zakon o policiji trebalo značajno da poboljša položaj policajaca.

Taj zakon će, ukoliko bude usvojen, omogućiti bolje rasporedivanje u policijskoj upravi, karijerno napredovanje, kontrolu rada, opremljenost i zaštitu policajaca, rekao je Stefanović.

"Očekujem da će već ovog meseca stići nove uniforme, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nakon osam godina. To je prva, suštinska stvar koju će ljudi moći da vide. Kroz novi zakon videće se da cenimo rad i požrtvovanje, a građani ce moći da vide da se cene policajci koji nisu korumpirani, koji ne saraduju sa kriminalcima, a takvih je više od 90 odsto u policiji. Pomoći ćemo da policajci budu poštovani, a to ocekujemo i od građana Srbije", rekao je Stefanović.

On je pripadnicima MUP-a cestitao praznik navodeći da će u saradnji sa reprezentativnim sindikatima biti pokušano da se poboljšaju prava i uslovi u kojima policija radi, prvenstveno bezbednost policije i da se postignu još bolji rezultate nego do sada.

"U skladu sa mogucnostima države, a premijer je to vec najavio, pocecemo sa povecanjem zarada. Najvažnije nam je da zaštitimo živote policajaca. Želimo da ove godine postignemo još ozbiljnije rezultate, da damo podršku onima koji cestito, casno i odgovorno rade možda najteži posao u Srbiji", rekao je ministar za Tanjug.

On je naveo da će sve biti učinjeno kako bi se zaštitili njihovi životi i poboljšala opremljenost i obučenost.

"Svedoci smo scena u kojima su policajci bili meta i predmet iživljavanja, od sportskih manifestacija do raznih okupljanja na ulicama", rekao je ministar dodajući da to više ne smeju da budu slike Srbije.

"Mi ćemo u potpunosti stati iza svih pripadnika MUP-a i zaštiti ih", poručio je Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.