MUP će štititi svakog policajca

Izvor: B92, 01.Maj.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MUP će štititi svakog policajca"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo da će novi Zakon o policiji omogućiti bolje uslove rada i efikasniji rad ove službe.

"Zakon o policiji će omogućiti bolje raspoređivanje policije u Policijskim upravama, karijerno napredovanje, bolju kontrolu rada i sve što će činiti da policija bude efikasna i bliža svom narodu i zajednici", rekao je Stafanović u Boru, gde je razgovarao sa predstavnicima sindikata i načelnicima više Policijskih uprava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je dodao da će novi zakon omogućiti napredak, jer će pripadnici policije videti da se ceni njihov rad i požrtvovanje.

"Videće se da cenimo onog policajca koji nije korumpiran i koji ne sarađuje sa kriminalcima, već se maksimalno zalaže za povećanje bezbednosti, a takvih je preko devedeset odsto", rekao je Stefanović.

Ministar je poručio da će policija ubuduće štititi svakog svog pripadnika.

"Scene u kojima su policajci mete i predmet iživljavanja, od sportskih manifestacija do drugih okupljanjima na ulicama, ubuduće više ne smeju da bude slika Srbije", kazao je Stefanović i dodao da će nove uniforme za policajce stići ovog meseca.

Stefanović je u Policijskoj upravi u Boru razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije i Policijskog sindikata Srbije, kao i načelnicima policijskih uprava iz Bora, Zaječara, Požarevca, Jagodine, Kruševca, Niša, Prokuplja i Pirota.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.