Stefanović: MUP aktivno istražuje slučaj Droga Srbija

Izvor: B92, 06.Feb.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: MUP aktivno istražuje slučaj "Droga Srbija"

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se sumnja da se na snimcima i fotografijama na Instagram profilu "Droga Srbija" vide narkotici.

On je istakao da policija intenzivno radi na identifikaciji administatora stranice i osoba na fotografijama.

"Ovo nije naivna stvar, ovo veoma ozbiljna stvar", rekao je Stefanović izrazivši istovremeno zadovoljstvo porastom poverenja građana u policiju.

Policija, objasnio je, radi na prevenciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"U osnovnim i srednjim školama imamo predmet u četvrtom i šestom razgredu. Hoćemo da objasnimo i deci i roditeljima koliko je vežno da razumeju da sam kontekst narkotici i njihovo uživanje može da uništava cele porodice, živote", rekao je Stefanović.

Roditeljima je poručio da moraju biti svesni svoje uloge u vaspitanju dece i da svakoga dana deci govore o opasnosti droge.

"Druga stvar represivana uloga policije i drugh državnih organa", rekao je Stefanović.

Ministar je naglasio da je započeto umrežavanje svih osnovnih i srednjih škola u video nadzor i da je najveći deo njih pokriven video kamerama, koje su povezane sa policijskim stanicama.

To, međutim, kazao je ministar nije dovoljno i dodao da decu moraju vaspitavati pre svega roditelji, a ostali su tu da pruže dodatnu edukaciju.

Ministar Stefanović je rekao da se u brojnim školama održavaju predavanja ne samo za učenike, već i savetovanja za roditelje.

Govoreći o represivnim merama, Stefanović je kazao da veliki broj i snažna aktivnost pripadnika MUP u i oko škola, rezultiralo je hapšenjem velikog broja narkodilera.

Ta aktivnost se, kaže, nastavlja i policija neće posustati.

Tome je dodao da se svakog dana povećava broj pripadnika policije, pogotovo u blizini škola, a u planu je i povećanje broj izvršilaca koji će raditi na suzbijanju narkotika.

Prema njegovim rečima, upotreba narkotika je značajno smanjena upravo zahvaljujući snažnim akcijama polcije u odnosu na "epidemiju" koja je, kako je rekao, pretila da ugrozi sve što je rađeno na tom polju.

Istakavši značaj "panik tastera" koji su postavljeni u blizini škola u Lazarevcu, Stefanović je istakao da MUP radi na razvoju tehnološkog sistema s ciljem suzbijanja širenja upotrebe narkotika.

Upitan za ubistvo koje se sinoć dogodilo u Zaplanjskoj ulici, ministar je rekao da ne može da govori o tome da ne bi remetio istragu tužilaštva i policije.

Očekuje da će se ljudi iz beogradske policije uskoro oglase sa rezultatima.

"Uvek je loša vest kada je neko ubijen. Ipak, policija je postigla dobar nivo uspeha u rasvetljavanju tih slučajeva. Mi smo uspeli da to smanjimo, smanjujemo svake godine. Prošle godine smo imali najmanji broj ubistava u proteklih 20 godina. Nadam se da ćemo biti još bolji", rekao je Stefanović.

Povodom hapšenja bivšeg marinca u Beogradu, kod kojeg je pronađeno oružje i za kojeg se spekuliše da je planirao antentat, Stefanović je rekao da je "očigledno da se tu nešto dešavalo", ali da ne može da iznosi više informacija ni o tom slučaju, te da će narednih dana imati više informacija.

Ministar je ponovio da je "sramotna" i "katastrofalna" izjava predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmana Ugljanina da "srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije".

Ta izjava, kazao je, vređa ne samo Srbe, već i Bošnjake, koji žive kao građani Srbije i sve građane drugih nacionalnosti.

"Ne znam šta su razlozi i zašto se sad daju takve izjave", rekao je Stefanović.

On je dodao da očekuje da će nadležni organi postupiti u skladu sa Ustavom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefanović: MUP aktivno istražuje slučaj "Droga Srbija"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2018

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da postoji sumnja da se na snimcima i fotografijama na Instagram profilu "Droga Srbija" vide narkotici i istakao da policija intenzivno radi na identifikaciji administratora stranice i osoba na fotografijama..."Ovo nije naivna stvar,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.