Stefanović: Biće rasvetljeno rušenje objekata u Savamali

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2016, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Biće rasvetljeno rušenje objekata u Savamali

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će biti rasvetljeno rušenje bespravnih objekta u centralnoj beogradskoj četvrti Svamala, a biće ispitani i navodi ombudsmana Saše Jankovića da policija u tom slučaju nije reagovala.

"Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i mi ćemo ga rešiti", kazao je Stefanović za RTS.

Ministar je najavio da će biti ispitani navodi zaštitnika građana da policija nije reagovala na prijave >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << građana u noći kada su porušeni objekti u Savamali.

"Sve ćemo ispitati... Pokazaćemo šta se ovde sve dešavalo i državni organi će raditi svoj posao", kazao je Stefnović.

Ministar se osvrnuo i na navode da su se u srušenim objektima u Svamali odvijale i neke kriminalne radnje u sprezi s tajkunima, i u tom kontekstu pomenuo "izvesnog Markovića" koji je bio povezan s Demokratskom strankom, a, kako je naveo, "mislio je da će se zaštititi" prelaskom u Srpsku naprednu stranku.

MUP neće dozvoliti da ekstremisti odu na miting u Banjaluci

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije neće dozvoliti da ekstremističke grupe ili osobe iz kriminalne sredine odu iz Srbije na mitinge koji su u subotu najavljeni u Banjaluci, izjavio je jutros ministar Nebojša Stefanović.

"Naša policija neće dozvoliti takvu vrstu ekstremizma. Što se nas tiče, takav scenario nije moguć, kada je reč o državljanima Republike Srbije. Ono što je važno je da Republika Srpska spreči takav scenario od strane nekih ekstremističkih grupa tamo", kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije

One je naveo da postoje neki koji ne žele i nije im u interesu stabilnost i razvoj Srbije i Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova smatra da je jučerašnjim upozorenjem i porukom premijer Srbije Aleksandar Vučić stekao i neke neprijatelje, "neke koji imaju drugačije interese", a kako je ocenio "jasno je da postoji umešan i strani faktor u sve to".

Premijer Vučić izjavio je juče u Beogradu da postoje obaveštajni podaci o mogućim nemirima na skupovima koje su vlast i opozicija u Republici Srpskoj (RS) najavili za subotu, 14. maja, u Banjaluci i pozvao ključne političke aktere u RS da svoje razlike rešavaju mirnim putem.

"Oni koji ne žele stabilnost Srbije i Republike Srpska takvu poruku neće zaboraviti", kazao je Stefanović.

U Banjaluci će se u subotu, 14. maja, istovremeno održati protest opozicije pod nazivom "Oslobodimo Srpsku" i kontramiting vlasti pod motom "Srcem za Srpsku. Stop izdaji".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nećemo dozvoliti ekstremistima da odu na mitinge u RS"

Izvor: B92, 12.Maj.2016

Beograd -- MUP neće dozvoliti da ekstremističke grupe ili osobe iz kriminalne sredine odu iz Srbije na mitinge u Banjaluci, kaže Nebojša Stefanović..."Naša policija neće dozvoliti takvu vrstu ekstremizma. Što se nas tiče, takav scenario nije moguć, kada je reč o državljanima Republike Srbije....

Nastavak na B92...

STEFANOVIĆ: Oko 120 osoba sprečeno da ode u Banjaluku

Izvor: Kurir, 12.Maj.2016

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije neće dozvoliti da ekstremističke grupe ili osobe iz kriminalne sredine odu iz Srbije na mitinge koji su u subotu najavljeni u Banjaluci, izjavio je jutros ministar Nebojša Stefanović.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.