Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2020, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Besmisleno je da negde ima uslova za izlazak na izbore, a negde ne

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da "od prvog momenta" nije verovao da je deo opozicije koji je najavio bojkot ozbiljan u tom nastupu, zato što su, kako je rekao, sve vreme koketirali sa nekim grupama građana da umesto njih izađu na izbore.

Stefanović, koji je i član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) rekao je odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbija da to potvrđuje i najava gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Šapca Nebojše Zelenovića da će izaći na izbore "zato što se bori za svoju fotelju".

"Ima uslova za izbore tamo gde očekuju dobre rezultate. Besmisleno je da negde ima dobrih uslova za izbore a negde ne. Izmenili smo zakone, dobijaju pozive da gostuju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Godine 2012. niko iz tadašnje opozicije nije mogao da uđe u televizije sa nacionalnom frekvencijom", kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da "kada se to sve sagleda vidi se jedna neozbiljnost", kao i da su tvrdnje opozicije da nema uslova za izlazak na izbore "priče iz političke prošlosti".

Pritisci na Prištinu za ukidanje takse nedovoljno snažni

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je da Priština ne dobija dovoljno snažne pritiske od zapadnih zemalja zato što je uvela takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da je uvođenje taksa kršenje CEFTA sporazuma čiji je Kosovo takođe potpisnik u okviru Rezolucije 1244.

Odgovarajući na pitanje novinara prilikom primopredaje donacije od 27 vozila od nemačke policije u Palati Srbija, on je rekao da nije optimista po pitanju mogućnosti povećanja pritisaka na Prištinu, s obzirom na to da Priština već sedam godina ne primenjuje ni sporazume potpisane u Briselu.

"Očekujem da će se međunarodno pravo poštovati. Uvođenje tarifa na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine je i nepoštovanje međunarodnog prava", kazao je Stefanović koji je i potpredsednik Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka poklonila srpskoj policiji 27 vozila vrednih pola miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2020

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je najnovija donacija nemačke savezne policije koja uključuje uređaje za prepoznavanje falsifikovanih isprava i 27 vozila, potvrda dobre saradnje policija dve zemlje, pre svega u cilju suzbijanja organizovanog kriminala i ilegalnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.