Jovanović (Narodna stranka): Izgraditi Nacionalni zatvor umesto Nacionalnog stadiona

Izvor: Beta, 07.Dec.2022, 22:18

Jovanović (Narodna stranka): Izgraditi Nacionalni zatvor umesto Nacionalnog stadiona

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović predložio je danas amandman na budžet za 2023. godinu po kojem bi umesto "Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem" trebalo da bude izgradjen "Nacionalni zatvor sa pratećim sadržajem"."Sadašnjim predlogom budžeta predvidjeno je da se izgradnja Nacionalnog stadiona većinski finansira iz kredita i zajmova, a amandmanom je predvidjeno da se izgradnja Nacionalnog zatvora sa pratećim sadržajem finansira od imovine oduzete po zakonu o poreklu imovine", naveo je Jovanović u obrazloženju amandmana a prenela Narodna stranka.On je tokom skupštinske rasprave ocenio da je po stepenu kriminala i korupcije, pogotovo visoke političke korupcije, Srbija "u svetskom vrhu"."Decenijama se stvara bogata i povlašćena elita koja svoj kapital stvara zloupotrebama državnih fondova, izvlačenjem narodnih para iz budžeta, korupcijom", naveo je Jovanović.Dodao je da sistemska borba protiv kriminala i visoke političke kuropcije mora podrazumevati uvodjenje specijalnog tužioca za visoku korupciju i donošenje zakona o poreklu imovine sa oduzimanjem nelegalno stečene imovine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stefan Krakobabić: Nema i neće biti uspešnog sela u Srbiji bez uspešne zadruge

Izvor: Beta, 08.Dec.2022, 18:22

U Srbiji nema i neće biti uspešnog sela bez uspešne zaduge, izjavio je danas predsednika poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda u Skupštini Srbije Stefan Кrkobabić.On je u odgovoru na amandman poslaničke grupe Dveri, kojim se predlaže da se ukine predlogom budžeta za 2023. godinu opredeljen...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.