Stara avionska bomba u centru Beograda

Izvor: RTS, 07.Dec.2013, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara avionska bomba u centru Beograda

Bomba teška jednu tonu, koja potiče, najverovatnije, još iz Drugog svetskog rata pronađena u centru Beograda. Stanari zgrade u blizini evakuisani. Ne postoji mogućnost aktivacije bombe i ona će verovatno biti uklonjena sutra, kažu u sektoru za vanredne situacije.

U Budimskoj ulici u Beogradu prilikom izvođenja građevinskih radova na dubini od šest metara radnici pronašli avionsku bombu.

Obližnja zgrada sa 20 stanara je evakuisana, a na lice mesta su odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslate kontradiverzione ekipe policije, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Avionska bomba je pronađena u 10.05 sati.

Na mestu gde je pronađena bomba u Budimskoj 36, prisutni su i pripadnici Sektora za vanredne situacije, policija, kao i ekipa Hitne pomoći, naveli su u MUP-u.

Beogradski mediji prenose da je verovatno reč o bombi zaostaloj iz Drugog svetskog rata, teškoj tonu.

Bomba će najverovatnije biti uklonjena sutra, a mesto gde je pronađena je bebedno i ne postosji mogućnost za aktivaciju bombe, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvađena avio bomba, deaktiviranje sutra u Nikincima (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2013

Neeksplodirana bomba koja je jutros pronađena u centru Beograda izvađena je, stavljena u kamion i na putu je ka vojnom poligonu u Nikincima gde će sutra da bude deaktivirana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stara avionska bomba u centru Beograda

Izvor: RTS, 07.Dec.2013

Bomba teška jednu tonu, najverovatnije iz Drugog svetskog rata, pronađena u centru Beograda. Stanari zgrade u blizini evakuisani. Ne postoji mogućnost aktivacije bombe i ona će verovatno biti uklonjena sutra, kažu u sektoru za vanredne situacije...U Budimskoj ulici u Beogradu prilikom izvođenja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.