Stara avionska bomba u centru Beograda

Izvor: RTS, 07.Dec.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara avionska bomba u centru Beograda

Bomba teška jednu tonu, najverovatnije iz Drugog svetskog rata, pronađena u centru Beograda. Stanari zgrade u blizini evakuisani. Ne postoji mogućnost aktivacije bombe i ona će verovatno biti uklonjena sutra, kažu u sektoru za vanredne situacije.

U Budimskoj ulici u Beogradu prilikom izvođenja građevinskih radova na dubini od šest metara radnici su pronašli avionsku bombu.

Iz preventivnih razloga 25 stanara Budimske 26 je evakuisano, a Privremeno gradsko veće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je obezbedilo smeštaj za njih, rekao je za RTS načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Avionska bomba je pronađena u 10.05 sati, a na lice mesta su odmah poslate kontradiverzione ekipe policije.

Na mestu gde je pronađena bomba u Budimskoj 36, prisutni su i pripadnici Sektora za vanredne situacije, policija, kao i ekipa Hitne pomoći, naveli su u MUP-u.

Načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević kaže da je mesto gde je pronađena bomba bezbedno i da ne postoji mogućnost za njenu aktivaciju.

Prema prečima Pregrada Marića, očekuje se da demonteri Uprave za civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije nešto pre 16 sati utvrde naredne korake.

"Za sada sve informacije koje kruže su neproverene, tek kada ljudi budu izvršili pregled znaćemo jasno šta ćemo da radimo i obavestićemo javnost istog trenutka", objasnio je Marić za RTS.

Prethodno je Rade Milošević rekao za Tanjug da će bomba najverovatnije biti uklonjena sutra.

Beogradski mediji prenose da je verovatno reč o bombi zaostaloj iz Drugog svetskog rata, teškoj tonu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Večeras vađenje bombe

Izvor: RTS, 07.Dec.2013

Bomba teška preko jedne tone, iz Drugog svetskog rata, koja je jutros pronađena u centru Beograda večeras će biti izvađena i premeštena u Nikince. Stanari obližnje zgrade u Budimskoj ulici evakuisani. Bomba bi sutra trebalo da bude deaktivirana, rekao premijer Ivica Dačić. ..21.20 - Bomba iz...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.