Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovnici Dorćola negiraju da je postignut dogovor s gradom o trolejbusima

Stanovnici Donjeg Dorćola u Beogradu negirali su danas tvrdnje glavnog urbaniste Marka Stojčića da je postignut dogovor sa gradskim čelnicima u vezi sa problemom izmeštanja trolejbuskog saobraćaja u taj deo grada i dodali da nijedan njihov zahtev nije ispunjen zbog čega Stojčić pokušava da manipuliše.

U saopštenju, građani su naveli da su njihovi predstavnici prisustvovali sastanku kako bi se informisali o stavovima gradskih čelnika povodom prethodno upućenih zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i predloga i kako bi te stavove mogli da prenesu svojim komšijama, ali da nisu imali ovlašćenje da se o bilo kakvim eventualnim predlozima izjašnjavaju i donose odluke bez konsultacija sa ostalim učesnicima protesta.

"Građani su nakon poziva Sekretarijata za javni prevoz da daju predlog pružanja alternativne trase nove trolejbuske mreže dostavili svoje ideje i na jučerašnjem sastanku tražili da se o ovim, kao i drugim idejama i predlozima razgovara na javnoj raspravi, uz prisustvo stručne javnosti, upravo da bi se o temi izmeštanja trolejbuskog saobraćaja pristupilo odgovorno i kako bi se postiglo rešenje koje je u skladu sa postojećim Generalnim urbanističkim planom i koje je prihvatljivo za sve građane Beograda. Sve predložene ideje, kao i poziv da se organizuje stručna javna rasprava su na sastanku odbijeni", naveli su oni.

Oni su dodali da ostaju apsolutno jedinstveni u tome da do sada nije bilo pritisaka niti pokušaja bilo koje političke partije da utiče na zahteve koji su iznošeni na dosadašnjim protestima.

"Okupljeni građani i građanke se neće povući sa ulica gde će nastaviti da brane svoj kraj od nepoznatih namera gradskih čelnika i institucija koji umesto da rade u interesu građana za šta su izabrani, te iste građane ignorišu, optužuju za politizaciju i vređaju kontinuiranim podmetanjima", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.