Stanković: Beograd politički prioritet

Izvor: RTS, 10.Nov.2013, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Beograd politički prioritet

Dogovor oko vlasti u Beogradu će strankama postati prioritet posle izbora na KiM, očekuje politički analitičar Dejan Vuk Stanković

Privremeno veće koje kao tehničko telo treba da obezbedi normalno fukcionisanje Beograda do izbora nove gradske vlade još nije formirano, što očigledno pokazuje da nije lako napraviti politički dogovor, ocenio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Stanković je rekao da su stranke svoje težnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prebacile na izbore na Kosovu i Metohiji, ali da će im sada prioritet biti politički dogovor na najvišem nivou oko formiranja vlasti u Beogradu.

Prema njegovom mišljenju, sastav beogradskog parlamenta trebalo bi da se preslika i na privremeno veće, ali nije isključio mogućnost da se postignu i drugačiji politički dogovori.

Stanković smatra da posle propalih pregovora LDP-a i DS-a nema mogućnosti za razgovore o nekoj novoj formi opozicionog povezivanja.

Reč je o strankama sa različitom ideologijom i političkim stavovima, ali koje šalju slične političke poruke i bore se za isto biračko telo, objasnio je Dejan Vuk Stanković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.