Stanković: Beograd politički prioritet

Dogovor oko vlasti u Beogradu će strankama postati prioritet posle izbora na KiM, očekuje politički analitičar Dejan Vuk Stanković

Privremeno veće koje kao tehničko telo treba da obezbedi normalno fukcionisanje Beograda do izbora nove gradske vlade još nije formirano, što očigledno pokazuje da nije lako napraviti politički dogovor, ocenio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Stanković je rekao da su stranke svoje težnje prebacile na izbore na Kosovu i Metohiji, ali da će im sada prioritet biti politički dogovor na najvišem nivou oko formiranja vlasti u Beogradu.

Prema njegovom mišljenju, sastav beogradskog parlamenta trebalo bi da se preslika i na privremeno veće, ali nije isključio mogućnost da se postignu i drugačiji politički dogovori.

Stanković smatra da posle propalih pregovora LDP-a i DS-a nema mogućnosti za razgovore o nekoj novoj formi opozicionog povezivanja.

Reč je o strankama sa različitom ideologijom i političkim stavovima, ali koje šalju slične političke poruke i bore se za isto biračko telo, objasnio je Dejan Vuk Stanković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије