Stanje u Kopenenoj zoni zadovoljavajuće

Izvor: RTS, 18.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje u Kopenenoj zoni zadovoljavajuće

Ministar odbrane Dragan Šutanovac obišao vojnu bazu Istočni Mojstir kod Ribarića. Baza pokriva Administrativnu liniju dužine 22 kilometra, a opslužuju je pripadnici 28. mehanizovane brigade.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac istakao zadovoljstvo zatečenim stanjem u Kopnenoj zoni bezbednosti i načinom na koji se zadaci u njoj obavljaju.

Šutanovac kaže da u proteklih godinu i po dana nije bilo ozbiljnijih incidenata, ali da Vojska Srbije u KZB sve vreme radi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao da postoji opasnost i da je spremna da reaguje na svaku vrstu izazova, rizika i pretnji.

Pozitivno je ocenjena i saradnja sa lokalnim stanovništvom i ostalim bazama sa kojima se graniče.

"Saznao sam da postoji odlična saradnja sa španskim kontingentom, i mislim da je to jako dobar put. Na taj način uspevamo da sprečimo kriminalne aktivnosti koje se dešavaju, krađu šume i povremeni šverc, koji je ovde prisutan u mnogo manjoj meri nego na drugim mestima", istakao je ministar.

O mogućnosti ukidanja sredstava za Vojsku Srbije, Šutanovac ističe da je do sada najviše "stezanja kaiša" bilo u vojsci.

"Oni koji očekuju da ponovo stežemo kaiš u vojsci treba, pre svega, da preispitaju svoje resore i vide na koji način mogu oni da uštede novac. Mi smo u prošloj godini, moram istaći, velike uštede napravili", naglasio je ministar.

Profesionalizacija je u toku i na lokalnom nivuo, a ministar vojske se nada da će u toku ove godine stepen popunjenosti u profesionalnim redovima podići na viši i bolji nivo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.