Profesionalizam zahteva novac

Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesionalizam zahteva novac

NOVI PAZAR - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je juče u vojnoj bazi „Istočni Mojstir“ u Kopnenoj zoni bezbednosti da se Vojska Srbije nalazi u procesu profesionalizacije koji ne može da se sprovede uz smanjenje budžeta i plata, prenosi Tanjug.

Vojska i Ministarstvo odbrane u potpunosti su spremni da do 2010. godine sprovedu proces profesionalizacije, ali da je za taj posao potrebna podrška države, društva i medija - istakao je Šutanovac i naglasio da se u proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nekoliko decenija najviše stezalo u Vojsci.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se svakodnevno sve veći broj ljudi javlja na konkurs za profesionalne vojnike, a posebno je bio zadovoljan stanjem koje je zatekao u bazi koju je posetio i naveo da vojska u Kopnenoj zoni bezbednosti deluje pre svega preventivno, kako bi sprečila moguće incidente.

Baza „Istočni Mojstir“ koju je Šutanovac danas posetio nalazi se u opštini Tutin na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanje u Kopenenoj zoni zadovoljavajuće

Izvor: RTS, 18.Nov.2008, 16:37

Ministar odbrane Dragan Šutanovac obišao vojnu bazu Istočni Mojstir kod Ribarića. Baza pokriva Administrativnu liniju dužine 22 kilometra, a opslužuju je pripadnici 28. mehanizovane brigade...Ministar odbrane Dragan Šutanovac istakao zadovoljstvo zatečenim stanjem u Kopnenoj zoni bezbednosti...

Nastavak na RTS...

Vojska najviše štedela

Izvor: Večernje novosti, 18.Nov.2008

Ministar odbrane Dragan Šutanovac posetio je u utorak bazu Istočni Mojstir kod Tutina, gde se sreo s pripadnicima Druge brigade Kopnene vojske koji kontrolišu ovaj deo Kopnene zone bezbednosti

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.