Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2020, 11:38

Stamatović: Širom Srbije formirati kancelarije za saradnju sa Rusijom

Predsednik Zdrave Srbije i nosilac liste koalicije "Zdrava Srbija - Bolja Srbija" Milan Stamatović ocenio je danas da po uzoru na zlatiborsku Кancelariju za saradnju sa Rusijom širom Srbije, treba formirati takve kancelarije u svim gradovima i opštinama, i jednu centralnu u Srbiji.

Stamatović je rekao da bi zadatak ovih kancelarija bio da podstiču i podržavaju ekonomsku, ali svaku drugu saradnju Srbije i Rusije.

"Srbija treba da jača ekonomsko partnerstvo sa Rusijom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da stimuliše svoje privrednike da izvoze što više proizvoda na rusko tržište, a to je moguće postići udruživanjem srpskih proizvođača, uz posredovanje kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom na lokalnom nivou", kazao je Stamatović.

Kako je navedeno u saopštenju, Stamatović je rekao da bi sve kancelarije trebalo da funkcionišu kao servis za izvoznike.

"Analizirale bi tržište u Rusiji, pružale bi podršku proizvođačima u zajedničkom nastupu na tlu Rusije, posredovale bi u kontaktu sa ruskim institucijama i organizacijama, promovisale bi srpske proizvode i investicione potencijale svakog dela Srbije, s ciljem privlačenja ruskih investitora, kao i investitora iz EU koji su zainteresovani za izvoz u Rusiju po povlašćenim uslovima", rekao je Stamatović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stamatović: Širom Srbije formirati kancelarije za saradnju sa Rusijom

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020

Predsednik Zdrave Srbije i nosilac liste koalicije "Zdrava Srbija - Bolja Srbija" Milan Stamatović ocenio je da po uzoru na zlatiborsku Кancelariju za saradnju sa Rusijom širom Srbije, treba formirati takve kancelarije u svim gradovima i opštinama, i jednu centralnu u Srbiji...Stamatović je rekao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.