Štajnmajer i Ero sastavili dokument za jaku Evropu

Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer i Ero sastavili dokument za "jaku Evropu"

Ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske, Frank-Valter Štajnmajer i Žan-Mark Ero, sastavili su dokument na devet strana pod nazivom "Jaka Evropa u svetu neizvesnosti" u kojem predlažu uspostavljanje zajedničke evropske bezbednosti i jačanje ekonomskog ujedinjavanja.

Rojters prenosi da Štajnmajer i Ero u njemu priznaju da je Evropska unija "surovo stavljena na test" i dodaju da je blok suočen sa serijom kriza na jugu i istoku, dok se privredni rast sporo oporavlja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Agencija navodi da su dvojica diplomata rad na ovom dokumentu započeli pre nego što je Velika Britanija izglasala napuštanje EU.

- Ni jednostavan poziv za više Evrope, niti razdoblje pukog razmišljanja nisu pravi odgovor. Kako bismo sprečili tiho puzajuće urušavanje našeg evropskog projekta, moramo da budemo više usredsređeni na ključne stvari i na zadovoljavanje konkretnih očekivanja naših građana - navela su dvojica ministara, za čije zemlje Rojters navodi da čine srž EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.