Šta to radite? VIDEO

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 12:51

"Šta to radite?" VIDEO

Brat Džordža Flojda, Terens Flojd, došao je juče do mesta na kome je preminuo njegov brat i do murala koji je napravljen njegovom bratu u čast.

Obratio se svima koji prave nerede tokom protesta rekavši da ako on ništa ne razbija i ne uništava, zašto onda oni to rade, te dodao kako ništa od toga neće vratiti njegovog brata.

"Edukujte se i glasajte."

Rekao je da je njegova porodica miroljubiva te je sve pozvao da promene traže mirnim putem i da glasaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na izborima.

“Ja ne divljam ovde. Nisam došao ništa dizati u vazduh. Ne pravim nered u svojoj zajednici. Šta to vi radite? Ništa ne radite. Jer ništa od toga neće vratiti mog brata”, rekao je okupljenima.

“U svakom slučaju policijske brutalnosti se događa isto. Vi protestujete, vi uništavate stvari, a ništa se ne događa jer to nisu njihove stvari. To su naše stvari. Oni žele da ih uništimo. Zato napravimo ovo drugačije”, rekao je.

Dodao je okupljenima kako treba da prestanu da misle da njihov glas nije važan te da izađu na izbore, i to ne samo na predsedničke izbore nego na sve izbore.

“Edukujte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobediti, promenimo sve. Ne čekajte da vam drugi kažu tko je ko, znajte za koga glasate i tako ćemo ih pobediti. Mnogo je novca u igri, nas je puno. I svejedno ćemo ovo uraditi mirnim putem”, rekao je.

Dodao je i kako zna da njegov brat ne bi hteo da se ovakve stvari događaju.

Prijatelj porodice: Ova porodica traži mir

Njegov prijatelj i sveštenik Kevin Mekol rekao je da prijatelj moli demonstrante da nastave s protestima, ali da to nastave mirno.

“Ova porodica traži mir. Ova porodica poziva na mir. Šaljem poruku svim ljudima u ovoj zemlji da prestanu s neredima. Podignite znak mira. Moć je u brojevima”, rekao je.

"Mir u levoj, pravda u desnoj", slogan je koji su na kraju izvikivali okupljeni dižući ruke u vazduh.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brat Džordža Flojda se obratio demonstrantima: Šta to radite?! (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 02.Jun.2020

Brat Džordža Flojda, Terens Flojd, došao je juče do mesta na kom je preminuo njegov brat i do murala koji je napravljen njegovom bratu u čast.. Obratio se svima koji prave nerede tokom protesta rekavši da ako on ništa ne razbija i ne uništava, zašto onda oni to rade te dodao kako ništa od toga...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.