Izvor: Blic, 17.Feb.2017, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Sarajlije misle o zabrani pušenja na javnim mestima? "Odoh sad kod Izetbegovića na terasu da zapalim"

BiH će uskoro dobiti novi zakon o upotrebi duvanskih proizvoda koji će, između ostalog, zabraniti pušenje na javnim i na radnim mestima, javnom prevozu, te u privatnim sredstvima prevoza u kojim se nalaze maloletne osobe. Šta misle o novom zakonu Sarajlije su rekle u anketi.

U malo kojoj oblasti je BiH "visoko plasirana" kao po broju ispušenih cigareta, jer se nalazi na visokom desetom mestu u svetu. Analize pokazuju da 40 odsto građana BiH puši, a godišnje više od 8.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljudi izgubi život zbog korištenja duvanskih proizvoda, prenosi "Avaz".

Da li će i kako uvođenje movih zakonskih odredbi uticati na smanjenje ispušenih cegareta pokazaće vreme, a do tada Sarajlijama, a i ostalim građanima BiH ostaje da dobro razmisle o novim zakonima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.