Šta SVM dobija u novoj vladi?

Izvor: Blic, 15.Apr.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta SVM dobija u novoj vladi?

Subotica - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da će ta stranka u novoj Vladi Srbije imati državne sekretare koji će se baviti infrastrukturom, poljoprivredom, privredom, socijalnim pitanjima i zdravstvom.

Pastor je na konferenciji za novinaare u Subotici, sumirajući ishod razgovora sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem, rekao da su to ključne oblasti za razvoj države u predstojećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << periodu, i dodao da će koalicioni sporazum sa SNS biti potpisan sredinom sledeće nedelje.

Pročitajte još Vučić: SNS ulazi u koaliciju sa SVM, u vladi verovatno i Dačić. Tadića neću da teram Sprema se pobuna u Predsedništvu SNS zbog najave da će samo pet ministara biti naprednjaci

On je rekao da ta stranka ne želi potpredsedničko ili ministasko mesto u vladi, iako, joj je to bilo ponuđeno u razgovorima sa SNS.

Kada je reč o ulozi SVM u Skupštini Srbije, Pastor je rekao da ta stranka nije zainteresovana za mesto predsednika ili potpredsednika parlamenta, ali je zato zatražila da ima članove u više skupštinskih odbora i potpredsednička mesta u odborima za privredu i evrointegracije.

Pastor je naveo da je SVM zainteresovan i za pozicije u državnim preduzećima i organima, što će biti precizirano u narednim danima i nedeljama, kao i da postoji šansa da ta stranka da stručnjaka koji će biti u najužem timu budućeg premijera Aleksandra Vučića.

- Time bismo imali mogućnost da promovišemo projekte koji su zajednički i projekte koji su za nas od posebnog značaja. O tome sa prethodnim partnerima nismo mogli da razgovaramo i da se dogovorimo - rekao je Pastor.

Lider SVM je kazao i da postoji mogućnost da ta stranka delegira ambasadora u nekoj od značajnijih zemalja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta sve SVM dobija u novoj vlasti

Izvor: Mondo, 15.Apr.2014

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da će ta stranka u novoj Vladi Srbije imati..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.