Srpsko zdravstvo napredovalo na evropskoj listi

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko zdravstvo napredovalo na evropskoj listi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio se danas svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Srbije na ostvarivanju rezultata koji su doprineli da Srbija napreduje na listi evropskih zemalja po kvalitetu zdravstvene zaštite.

Objavljeni su rezultati o rangiranju 37 evropskih država u Evropskom zdravstvenom potrošačkom indeksu "Euro Health Consumer Index“ (EHCI) za 2014. godinu po kom Srbija zauzima 33. mesto. Srbija je prethodne dve godine na toj listi bila poslednja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Srpski ministar zdravlja je izrazio je očekivanje da će ovakvi rezultati biti podsticaj za još kvalitetniji rad u zdravstvu.

"Moramo još više da radimo i da zajedno sa našim pacijentima dostignemo bolji nivo zdravstvene zaštite, jer je to naš zajednički interes", istakao je Lončar, a saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.