Srpski legionar poginuo u Avganistanu

Izvor: Blic, 15.Nov.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski legionar poginuo u Avganistanu

Goran Franjković, rodom iz Subotice, poginuo je u Avganistanu kao pripadnik Legije stranaca, javljaju francuski mediji.

"Franjković je ubijen pre nekoliko dana u napadu Talibana na francuski konvoj. Vojnik je smrtno ranjen u unakrsnoj vatri. Legionari su imali zadatak da obezbede konvoj koji je prevozio zalihe za avganistansku vojsku na severozapadu ove zemlje", saopštili su zvaničnici francuske vojske.

On je 76. francuski vojnik koji je stradao u misiji u Avganistanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Njegovu fotografiju objavila je francuska vojna obaveštajna agencija SIRPA.

Prema saznanjima "Blica”, poginuli Franjković jedan je od četvorice braće, a još jedan njegov brat je, navodno, takođe pripadnik Legije stranaca.

Odmah po dobijanju vesti o pogibiji legionara, reporteri "Blica" su otišli na teren u potrazi za više informacija o Franjkoviću i njegovom boravku u Legiji stranaca. Opširan izveštaj sa fotografijama biće spreman za sutrašnje štampano izdanje "Blica".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotičanin, pripadnik Legije stranaca, poginuo u Avganistanu

Izvor: Blic, 15.Nov.2011

Goran Franjković, rodom iz Subotice, poginuo je u Avganistanu kao pripadnik Legije stranaca, javljaju francuski mediji. .."Franjković je ubijen pre nekoliko dana u napadu Talibana na francuski konvoj. Vojnik je smrtno ranjen u unakrsnoj vatri. Legionari su imali zadatak da obezbede konvoj koji je prevozio...

Nastavak na Blic...

Legionar iz Srbije poginuo u Avganistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2011

Goran Franjković (25), pripadnik francuske Legije stranaca, poginuo je u operaciji u Avganistanu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Legionar iz Subotice ubijen u Avganistanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2011

KABUL -..Subotičanin Goran Franjković poginuo je u Avganistanu kao pripadnik Legije stranaca...Ovu vest objavili su francuski mediji, a u telefonskom razgovoru za RTV potvrdio ju je i Goranov otac Pavao...Porodica Franjković odbila je da u svoju kuću u Subotici primi novinare, ali je Goranov brat...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Subotičanin ubijen u napadu talibana na Legiju stranaca

Izvor: Press, 15.Nov.2011

Goran Franjković (25) iz Subotice poginuo je pre nekoliko dana u Avganistanu, gde je boravio kao pripadnik Legije stranaca.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.