Srpski kralj šećera želi da uloži 100 miliona € u Hrvatsku

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski "kralj šećera" želi da uloži 100 miliona € u Hrvatsku

Srpski "kralj šećera" Miodrag Kostić u Hrvatsku namerava da uložiti oko 100 miliona evra, a predložio je i udruživanje srodnih kompanija u regiji, pod zajedničkim nazivom AMANP, piše hrvatski portal dnevnik.hr.

Miodrag Kostić Kole, srpski "kralj šećera"

 

Taj akronim, zapravo bi predstavljao početna slova imena firmi koje bi se ujedinile, a one su Agrokor, MK grupa, Atlantik, Nektar i Podravka. Kostić smatra kako bi za takvu kompaniju vladao velik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << interes.

 

"Zajednička kompanija imala bi jednu upravu i imala bi prihod od oko sedam milijardi evra i za nju bi vladao veliki interes. Ako se na vreme ne opametimo, bićemo samo gledaoci u velikoj evropskoj utakmici", ističe Kostić za Slobodnu Dalmaciju.

 

Ulaganje od 100 miliona evra u Hrvatsku privredu, ako bi se i obistinilo, bilo bi dvostruko veće od svih dosadašnjih ulaganja srpskih privrednika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostić: Želim da se udružim sa Podravkom i da investiram milione u Hrvatsku

Izvor: Blic, 06.Jan.2014

MK grupa, kompanija srpskog “kralja šećera” Miodraga Kostića, već nekoliko meseci pregovara s koprivničkom “Podravkom” sa kojom namerava da uđe u zajednički biznis. Kostić, jedan od najbogatijih Srba, koji inače namerava da uloži oko 100 miliona evra u poslove u Hrvatskoj, izjavljuje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.