Srpski i američki padobranci skakali iznad Kovina

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski i američki padobranci skakali iznad Kovina

Učesnici vežbe "Zima 2017" realizovali su iznad Aerodroma "Kovin" desantne skokove koji su bili planirani za juče, ali zbog lošeg vremena nisu mogli da se realizuju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

S batajničkog aerodroma su nešto posle deset časova krenula dva američka aviona "C-130 "herkules", iz kojih su u 11 časova počeli da iskaču srpski i američki padobranci, navodi se u saopštenju.

S visine od 300 metara na Aerodrom "Kovin" skočilo je ukupno 120 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << padobranaca.

Padobranci su se desantirali američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu, i padobranom T-11, koji koriste mnoge vojske, a s kojim se srpski padobranci prvi put susreću.

U periodu od 13. do 17. novembra srpski padobranci realizuju obuku sa američkim kolegama iz 173. padobranske brigade Evropske komande Oružanih snaga SAD.

Obuka obuhvata pripreme na zemlji u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu i dva skoka.

Prvi skok je izveden danas, a drugi je planiran za petak.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.