Srpski alpinista koji je preživeo nesreću: Lavinu izazvale kolege

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski alpinista koji je preživeo nesreću: Lavinu izazvale kolege

Srpski alpinista Miloš Janković (32), koji je povređen prekjuče u snežnoj lavini u francuskom skijalištu Šamoni, opisao je prijateljima šta je izazvalo nesreću u kojoj je poginulo devet planinara.

Više o nesreći u Šamoniju pročitajte OVDE

Upali smo u snežnu zamku kod Šamonija jer je grupa alpinista koja je išla ispred nas izazvala lavinu koja je zatrpala devetoro planinara. To je najopasniji deo na francuskim Alpima”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je prijateljima Janković, a prenosi “Blic”.

Miloševa supruga Nataša Janković kaže za taj list da joj je pao kamen sa srca kada se čula sa Milošem.

“Najbitnije je da je dobro i da nema opasne povrede. Ima naprslinu rebra, ali kaže da se dobro oseća, što mu i verujem jer je borac”, rekla je Nataša Janković.

Vest o najtežoj nesreći u Francuskoj u poslednje četiri godine, javila je Miloševa drugarica koja je porodici saopštila da Miloš nije u životnoj opasnosti.

Kako “Blic” saznaje, Miloš Janković je bio u alpskom domu sa još oko sto planinara iz nekoliko evropskih država. Prema planu organizatora, u tri grupe trebalo je da savladaju uspon. Miloš je bio u drugoj grupi sa još 27 kolega. Navodno kada je prošla prva grupa, lavina se pokrenula i obrušila se na planinare iz druge ekipe. Stradalo je devet alpinista, a 12 njih, među kojima je bio i Janković je povređeno.

Povređeni Janković trenutno se oporavlja u bolnici.

(Blic)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.