Srpska policija i vojska će zahvaljujući njemu biti nedodirljivi! “Miloš” je najjače vojno vozilo do sada! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Mar.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska policija i vojska će zahvaljujući njemu biti nedodirljivi! “Miloš” je najjače vojno vozilo do sada! (FOTO)

U fabrici namenske industrije u Velikoj Plani danas je predstavljeno oklopno vozilo "Miloš", a pomoćnik direktora Jugoimport SDPR Aleksandar Lijaković istakao je da je to moderno vozilo, sa velikom pokretljivošću i visokim stepenom zaštite.

Lijaković je objasnio da je "Miloš" predstavnik našeg razvoja borbenih vozila u Jugoimport SDPR-u.

"Miloš" ima pogon "4 puta 4" što mu omogućava visoku pokretljivost, na najtežim terenima, uz mogućnost promene pritiska u pneumaticima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koje se prilagođavaju podlozi, rekao je Lijaković novinarima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Važno je da vozilo ima jako visok nivo zaštite od projektila, i od onih 12,7 milimetara, koji su danas najveća pretnja u svim svetskim sukobima - rekao je Lijaković.

Takođe, zaštićen je i od mina, tako da svi koji su u njemu mogu da prežive ukoliko vozilo naiđe na protivtenkovsku minu od šest kilograma eksploziva.

Vozilo ima mitraljez 12,7 mm na daljinsko upravljanje, koji može da se koristi i manualno ukoliko dođe do nekog zastoja.

Takođe, visok je i nivo zaštite protiv improvizovanih sredstava.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Često u inostranstvu danas teroristi koriste improvizovane naprave, koje ostavljaju pored puta i aktiviraju daljinski, a koje su često pogubne po vozila, objasnio je Lijaković i naveo da je u "Miloševom" slučaju zaštita je veoma visoka.

Kako je rekao, "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani su fabrika koja ima mogućnost sklapanja i proizvodnje najznačajnijih komponenata, koji su proizvod domaće pameti i naših inženjera.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Koristi se kooperacija sa domaćim fabrikama iz metalnog i elektro kompleksa, a najosetljiviji sistemi se pravi ovde. Za proizvodnju ''Lazara'' i ''Miloša'' koristimo najmodernije i najsavremenije komponente zapadnih proizvođača - rekao je Lijaković.

Podsetio je i da je "Miloš" predstavljen nedavno na sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju, gde su se vodeći svetski novinari koji prate tu oblast pohvalno izrazili o našoj opremi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Srpska policija i vojska ce zahvaljujuci njemu biti nedodirljivi MILOS je najjace vojno vozilo do sada (FOTO)

Izvor: medio.rs, 12.Mar.2017

"Miloš" ima pogon "4 puta 4" što mu omogućava visoku pokretljivost, na najtežim terenima, uz mogućnost promene pritiska u pneumaticima, koje se prilagođavaju podlozi

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.