Srpska pametna brojila predstavljena na sajmu u Milanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 20:15

Srpska pametna brojila predstavljena na sajmu u Milanu

Domaći proizvođači pametnih brojila predstavili su svoja rešenja na evropskom sajmu energetike ENLIT u Milanu.

"Domaća industrija pametnih brojila ima čak četiri proizvođača - EWG, Sitel-Mikroelektronika, Meter&Control i Enel. Sa velikim ponosom predstavljamo i Srbiju i naše stručnjake u svetu", rekao je direktor preduzeća Sitel-Mikroelektronika Srđan Tepavac.

Kaže da već 20 godina uspešno sarađuju sa Elektrodistribucijom Srbije.

"Možemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plasiramo odlična rešenja i u inostranstvo, o čemu svedoči izvoz koji realizujemo u region Zapadnog Balkana, Evropske unije i na ostala svetska tržišta. Naša industrija, takođe, značajno doprinosi pozicioniraju Srbije u kontekstu razvoja zasnovanog na inovacijima", naveo je Tepavac.

Direktor preduzeća Meter&Control Igor Vujičić je rekao da su na sajmu u Milanu rame uz rame sa najvećim svetskim proizvođačima.

"Rešenja koja proizvodimo integrišu sve najnovije trendove iz oblasti pametnog merenja i upravljanja potrošnjom, koji predstavljaju imperav razvoja energetike širom sveta. Konstantno ulažemo u razvoj i inovacije kako bismo išli u korak sa svetskim trendovima. Naši proizvodi imaju potencijal za razvoj funkcionalnosti, uvođenje novih servisa i otvaraju vrata daljem tehnološkom razvoju Srbije i svih zemalja u koje izvozimo", kazao je Vujičić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpska pametna brojila predstavljena na sajmu u Milanu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2021

Srpski proizvođači pametnih brojila predstavili su svoja rješenja na evropskom sajmu energetike ENLIT u Milanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.