Srpska dijaspora široke ruke: Lane stiglo 2,9 milijardi evra

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2018, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska dijaspora široke ruke: Lane stiglo 2,9 milijardi evra

Naši građani koji žive i rade u inostranstvu lane su rođacima u otadžbini poslali 2,9 milijardi evra, ili 3.625 evra po stanovniku Srbije.

Inače, procene su da oko 800.000 građana dobija doznake od rođaka iz inostranstva. Koliko su pare rođaka iz dijaspore značajne za Srbiju pokazuje podatak da su direktna strana ulaganja u protekloj godini iznosila 2,1 milijardi evra. Dakle, dijaspora je bila velikodušnija za čitavih 800 miliona evra.

Najviše novca stiže >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Nemačke, Austrije, Švajcarske i Francuske.

Stručnjak za dijasporu Vladimir Grečić smatra da su doznake naših iz belog sveta najstabilniji izvor prihoda u poslednjih deceniju i po, kao i da je zahvaljujući tome veliki broj domaćinstava preživeo sankcije i ekonomsku krizu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.