Srpkinja Branka Milić o lažnoj optužbi milogoraca: JEDNA REČ OPISUJE OVAJ PROCES - LUDILO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinja Branka Milić o lažnoj optužbi milogoraca: JEDNA REČ OPISUJE OVAJ PROCES - LUDILO!

Za Brankom Milić (63), jednom od 14 optuženih za „pokušaj državnog udara“ u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, koja je nakon godina robijanja u spuškoj samici pre nekoliko dana utočište pronašla u Ambasadi Srbije u Podgorici, juče je raspisana poternica.

O tome, kao i o maratonski dugom procesu koji se protiv nje vodi, poniženjima koje je doživela u crnogorskom sudu, ali i poređenjima sa Džulijanom Asanžom, Branka je juče govorila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za medije. Iako u godinama i lošeg zdravstvenog stanja, ona kaže da se dobro oseća, da joj je u ambasadi lepo te da je posle dve godine konačno uspela da se naspava.

- Očekivala sam poternicu, mene ništa više ne može iznenaditi od njih, ali odavde nemam nameru da bežim, ja sam nevina i to ću dokazati, ostajem u Ambasadi. Ceo proces koji se vodi protiv mene može se opisati jednom rečju - ludilo! - kaže nam Branka.

Vraćajući se dve godine unazad, na pitanje da li sa ove distance smatra da joj se sve ovo dogodilo jer se u pogrešno vreme našla na pogrešnom mestu, odgovara odrečno.

- Nikada tako nisam razmišljala, pa koliko crnogorskih državljana ulazi svakog dana u Srbiju i u momentima kada se u Beogradu nešto dešava, pa nikada ne budu okrivljeni za te događaje - navodi ona.

Dok je bila u samici, kaže, shvatila je da su ona, ali i ostali okrivljeni za navodni državni udar, samo kolateralna šteta u sukobu koji se u Crnoj Gori vodi između vlasti i opozicije, a od dugog boravka u zatvoru teže joj je pao jedan događaj u sudu, nakon čega je završila u hitnoj pomoći, a potom i u Ambasadi.

- Pošto sam imala problem sa kožom, otišla sam na pregled u jednu privatnu kliniku, trebalo je na dan suđenja da idem na kontrolu, a kada sam to rekla, sudija Mugoša je naložila da veštak Šoć utvrdi da li zaista imam zdravstveni problem. Veštak je najpre pred svima čitao moj medicinski karton, što nije smeo da radi, a usledilo je najgore moguće poniženje, odveo me je u jednu sobu, naložio da se skinem naga, pa me je slikao svojim mobilnim telefonom. To je zaista nešto prestrašno, nakon toga završila sam prvo u hitnoj pomoći, pa u Ambasadi - priča Branka.

Kaže da joj poređenje sa najpoznatijim svetskim zatočenikom Džulijanom Asanžom ne prija jer, kaže, ona nema šta da krije, nikoga se ne plaši i sigurna je u svoju nevinost. Žao joj je, navodi, porodice, koja je zbog nje prošla kroz pakao, a neizmerno je zahvalna mitropolitu Amfilohiju.

- Mitropolit Amfilohije je pružio garancije za mene da neću pobeći iz CG i ja mitropolitovo poverenje nikada neću izneveriti, pored toga što sam nevina na planu izvršenja bilo kog krivičnog dela - kaže ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.