Crnogorci nastavljaju u istom tonu: Izdaje se poternica za Brankom Milić!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci nastavljaju u istom tonu: Izdaje se poternica za Brankom Milić!

Viši sud u Podgorici izdao je naredbu za izdavanje poternice za optuženu Branku Milić.

Ročište je odloženo, a naredno je zakazano za 29. novembra u 9 časova. Sudija Suzana Mugoša na početku suđenja pročitala je službenu zabelešku Uprave policije sačinjenu 28. novembra.

- Navedenog dana oko 12.45 predato nam je rešenje Višeg suda u Podgorici Specijalno odeljenje za organizovani kriminal, kurupciju, terorizam i ratne zločine od 23. novembra, a vezano za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << određivanje pritvora Branke Milić. Samovoljno je napustilo glavni pretres i izjavila da više neće dolaziti na glavne pretrese, a pri izlasku iz Višeg suda otišla je u ambasadu Republike Srbije gde se zadržala. Pošto nam je rešenje predato, službenici Uprave policije su se uputili ispred ambasade Republike Srbije. Dolaskom ispred ambasade sa bočne strane zatekli smo novinare ND Vijesti i dva advokata koji su davali izjave novinarima. Posle date izjave advokati su se udaljili, a ubro zatim i novinari. Kasnije su dolazile različite novinarske ekipe fotografisale zgradu ambasade. Dok su se policijskli službenici nalazili raspoređeni ispred i iza zgrade ambasade Republike Srbije više puta je vozilo "audi" sive boje (NK CN357) dolazilo i odlazilo od zgrade ambasade. Negde oko 15.50 vozač tog vozila je izneo robu i posteljinu za Milić Branku koju je predao NN licu koje je izašlo iz ambasade. Nakon što je predao vozač vozila je prišao i policijskim službenicima saopštio "šta nas je danas snašlo možete slobodno da odmarate, Branka Milić će biti u ambasadi sve dok nam ne jave iz Beograda. Do sada nas nisu kontaktirali". Oko 16.25 ispred ambasade su došla tri službenika stanice za obezbeđenje objekata, a pomoćnik komandira od nas je preuzeo rešenje Višeg suda i istog smo informisali o svemu što se dogodilo od kada smo došli ispred ambasade - napisano je između ostalog u zabelešci koju je pročitala Mugoša.

U podgoričkom Višem sudu danas će biti nastavljeno suđenje u slučaju "državni udar".

Pred većem sudije Suzane Mugoše za krivično delo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLUČAJ DRŽAVNI UDAR: Viši sud naredio izdavanje poternice za Brankom Milić

Izvor: Kurir, 28.Nov.2018

Viši sud u Podgorici izdao je naredbu za izdavanje poternice za optuženom Branku Milić.

Nastavak na Kurir...

Poternica za Brankom Milić

Izvor: Mondo, 28.Nov.2018

Podgorički Viši sud doneo je naredbu za izdavanje poternice za Brankom Milić, jednom od optuženih u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016...Foto: MONDO..Suđenje za navodni državni udar je odgođeno, a naredno je zakazano za 29. novembar u 9 časova...Milićeva...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.