Sremska Mitrovica gradi kuću za žene žrtve nasilja

Izvor: Mondo, 03.Jun.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Mitrovica gradi kuću za žene žrtve nasilja

U Sremskoj Mitrovici biće sagrađena Sigurna kuća za žrtve nasilja, a za njenu izgradnju iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 5,5 miliona dinara.

Foto: thinkstock/guliver/gettyimages

Ugovor o izgradnji Sigurne kuće, površine 300 kvadrata, koja će moći da primi 20 žena i dece su potpisali potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

Vasin je istakao da je vojvođanska vlada "pre nekoliko godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zacrtala da svaki okrug u Vojvodini ima svoju sigurnu kucu" i da se današnjim potpisivanjem ugovora to i realizuje.

"Ovo je peta sigurna kuća, a četvrta po redu koju pravimo sa Fondom B92, i na dobrom smo putu da ovaj svoj cilj i realizujemo", rekao je on.

Matić smatra da je smanjivanje broja slučajeva nasilja u porodici moguće samo uz pravovremene reakcije i zestoko kažnjavanje policije.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pokrajinski premijer Bojan Pajtić koji je podsetio da je svaka treća žena u Srbiji žrtva porodičnog nasilja u toku svog života.

"Nastavljamo vrlo energično akciju, koju smo započeli pre nekoliko godina, da premrežimo Vojvodinu mrežom sigurnih kuca", rekao je Pajtić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.